۱۰ نکته مهم قبل از طراحی بروشور

بروشور، کاتالوگ یا معادل فارسی اون، کالانما، همونطور که از اسمش هم پیداست یه کتابچه کوچیک چند صفحه ای شیک و با کلاس واسه معرفی محصول و یا خدماته. که از طرف ارائه دهنده خدمات به استفاده کننده و یا فروشنده به مشتری داده میشه.

بروشور و کاتالوگ یه فرقایی با هم دارن که بد نیست بدونید! بروشور بیشتر برای معرفی کالا استفاده میشه و معمولا عکس نقشه شماتیک کالا درونش به کار برده میشه.

اما در کاتالوگ عکس ها بیشتر و گرافیکی تر ، کیفیت چاپ بهتر و گاها از چاپ برجسته هم استفاده میشه.

از چهارراه تعریف که بگذریم میرسیم به اصل مطلب! قبل از این که دست به کار شید و شروع به طراحی کاتالوگ محصولات و خدمات خودتون کنید لازمه چنتا نکته رو در نظر بگیرید چه بسا که همین چند نکته کمک خیلی خوبی به شما کنه و شما رو سه هیچ از رقیب ها جلو بندازه. شما برای اینکه مخاطب رو راضی کنید تا کاتالوگ شما رو برداره و شروع به ورق زدن کنه زمان زیادی ندارید پس باید اصول این کار رو بلد باشید تا صاحب بهترین بشید. تا آخر این مطلب با ما همراه باشید!

۱- قبل از همه چیز هدف خودت رو مشخص کن

اول از همه باید از خودتون بپرسید که مشتری ها چی میخوان؟ چه چیزی براشون از خدمت و محصولتون قابل درک نیست؟ بهتره که اگه امکانش هست از مشتری ها فرم نظر سنجی پر کنید و یا ساده تر اینکه خودتون رو جای مشتری بزارید و ببینید که چه خواسته هایی دارید و بهتره که توی کاتالوگ یه خدمت یا محصول چه چیز هایی نهفته باشه.

۲- استفاده از نام شرکت

کاتالوگ ها معمولا بصورت چند لت هستن که یکی از این لت ها جلد اصلی کاتالوگ رو تشکیل میده. بهتره که روی جلد کاتالوگ، نام شرکت، معرفی و نام اجمالی محصول (تک محصولی) و لوگو و تصویر شرکت قرار داده بشه تا مشتری در شناخت اولیه محصول شما دچار گمراهی نشه و اگه واقعا همچین وسیله و خدمتی به کارش بیاد کاتالوگ شما رو برمیداره. پس باید به دنبال مشتری باشید نه هر کسی.

۳- استفاده از فونت ها رو محدود کنید.

شاید با خودتون اینجوری فکر کنید که اگه قرار باشه یه کاتالوگ طراحی کنید، مثلا باید برای سرتیتر ها از یه فونتی استفاده کنید که هیچ احد الناسی تاحالا استفاده نکرده! یه جورایی خاص باشه و دیده نشده. یه نمونه فونت دیگه واسه صفحه اول، یه فونت دیگه واسه زیر مجموعه ها و… اما این کار اصلا درست نیست. شما نباید از فونت های زیادی واسه طراحی کاتالوگ استفاده کنید. اینجوری نه تنها مشتری رو سر درگم و گیج میکنید بلکه جلوه کار رو هم از اون میگیرید. شما سر جمع برای طراحی کاتالوگ به سه تا فونت نیاز دارید، سر تیتر، تیتر و متن. تموم شد و رفت! مشتری ها معمولا به فونتی که قبلا دیده شده بیشتر واسه خوندن علاقه نشون میدن. بعضی وقت ها سادگی کار جلوه زیبا تری به بتن کار میده.

۴- جنس کاغذ بروشور

قبل از اینکه دست به کار شید شروع به کار کنید، باید جنس کاغذی که قصد استفاده از اون رو دارید مشخص کنید. شاید از نظر خیلیا این مسئله خیلی ساده به نظر بیاد و بگن کاغذ کاغذه دیگه! اما اشتباه همین جاست. جنس کاغذ تاثیر به سزایی در کیفیت چاپ میزاره. مثلا کاغذ گلاسه مقوایی نما و درخشندگی بسیار بالایی داره و میتونه تو نگاه اول مشتری رو به سمت شما جذب کنه.

۵- به فکر کسی که این کاتالوگ رو میخونه باشید!

از خودتون سوال کنید که این بروشور یا کاتالوگی که من طراحی کردم جواب تمام سوال های مشتریم رو میده؟ آیا قراره این کاتالوگ تو یه مکان عمومی که همه میان پخش بشه یا تو دفتر شرکت؟ وقتی یکی بازش کنه چه چیزایی ازش میفهمه؟ سعی کنید بروشور رو واسه مشتری بسازید نه خودتون! در واقع باید از دید مشتری به همه چیز نگاه کنید.

۶- از رنگ های متناسب با تجارت خودتون استفاده کنید.

روانشناسی رنگ ها و اصول اون توی تبلیغات یه امر مهم و حیاتیه که هرگز نمیشه اون رو نادیده گرفت و زیر سیبیلی (!) ردش کرد. باید تمام تلاشتون رو کنید که متناسب با تجارت و یا خدماتی که ارائه میدید از رنگ ها استفاده کنید. مثلا اگه توی کار جواهرات هستید باید از رنگ طلایی و یا زرد استفاده کنید، اگه که توی کار اسباب بازی هستین از رنگ های شاد و بامزه بچه گونه استفاده کنید.

۷- تصاویر کاتالوگ گویای همه چیزاست

بزارید یه مثال براتون بزنم! شما اگه به صورت عادی خودتون یه کاتالوگ تلفن همراه رو باز کنید و فرضاً حوصله خوندنش رو نداشته باشید ورق میزنید و لااقل عکساشو نگاه می کنید. حالا فرض می کنیم طرفی که کاتالوگ رو طراحی کرده این کاره بوده و کلی عکسای خفن گذاشته. شما از عکسا خوشتون میاد و شروع می کنید به خوندن متن کاتالوگ! شایدم چهار روز دیگه که خدایی نکرده گوشی موبایلتون خراب شد و یه سر رفتید مرکز خرید موبایل، همون مدل گوشی رو دیدید و بعدم چون اطلاعات کافی در موردش داشتید همون رو پسند کردین!

سعی کنید از عکسای با کیفیت بالا و ترجیحاً رزولیشن ۳۰۰ dpi استفاده کنید. چاپ برجسته و لمنینت هم برای زیبا تر کردن عکس گزینه بسیار خوبیه. از یه تیم حرفه ای واسه عکس برداری استفاده کنید و خروجی خوبی از تبلیغات کاتالوگی خودتون بگیرید!

۸- توضیحات کامل محصول رو فراموش نکنید!

قرار نیست که فقط با توضیحات محصول (نحوه کار کردن و استفاده) مشتری محصول شما رو بخره و فی الفور جذبش شه.

شما میتونید قیمت محصول، مواد به کار رفته در اون و به نحوی متریال های ساختش رو هم در کاتالوگ نام ببرید.

همچنین اگه امکانش هست چند تا راهنمایی در مورد استفاده بهتر از محصول رو هم مشتری ارائه بدین. همچنین سعی کنید اگه از خطوط زیادی برای نوشته های کاتالوگ استفاده میکنید،بینش فضای خالی بزارید تا چشم خواننده کم تر خسته شه. همین ترفند هایی که شاید به نظر کم کاربرد بیان تاثیر بسزایی روی عملکرد تبلیغاتی شما میزاره!

۹- اندازه و زوایای محصول

خریدار با خوندن کاتالوگ نمیتونه به اندازه محصول شما پی ببره. شاید شما یه ست کامل مبل واسه فروش داشته باشید اما اگه خریدار اندازه محصول شما رو نداشته باشه از کجا بفهمه که واسه اتاق پذیرایی خونه شخصیش مناسبه یا نه؟

پس یادتون نره که اندازه دقیق و نسبی کالا و محصول قابل عرضه خودتون رو ذکر کنید. همچنین تنوع رنگ و مدل و تفاوت ها رو یادتون نره… اینجوریه که خریدار می دونه داره چی می خره و شب و روز تلفن های شرکت رو واسه یه سوال ساده مشغول نمی کنه و اطلاعات دقیق تری هم نسبت به محصول و زوایای اون داره.

۱۰- لیست محصولات

اگه قصد دارید توی صفحات کاتالوگ به صورت لیست وار محصولات رو معرفی کنید بهتره از فرم زیر استفاده کنید تا هم بازده بهتری دریافت کنید و هم جلوه خوب و زیبا تری داشته باشه!

  • *تصویر واضح و شفاف و گویا از شکل کلی محصول با کیفیت و وضوح ۳۰۰dpi
  • * نام کامل محصول همراه با شماره مدل دقیق
  • * اندازه زوایای مختلف محصول، رنگ و مواد به کار رفته جهت ساخت محصول
  • * قیمت تکی محصول و یا قیمت پیشنهادی جهت توزیع کنندگان عمده ای

امیدوارم که این ده مورد به شما کمک کرده باشه تا نسبت به هزینه کردن در این راه تصمیم گیری بهتری داشته باشید و در مقابل آن بازده بهتری نیز دریافت کنید.

چنچاپ مرکز تخصصی چاپ انواع کاتالوگ